Over LEMARQ.

LEMARQ Monza Chrono dial design

LEMARQ Watches is een internationaal horlogemerk dat speciale in Zwitserland gemaakte uurwerken vervaardigt, gebruikmakend van de beste materialen om de allerhoogste kwaliteit te bewerkstelligen.

 

Autosport en auto’s zijn de inspiratie voor LEMARQ, snelle kenmerken zijn terug te vinden in de designs en details van de horloges. Het Zwitserse ETA-uurwerk met precisie-chronograaf, geïnspireerd door klassieke en hedendaagse autosport is de essentie van onze horloges.

 

In onze eerste collectie zijn de opvallende oranje chronograafwijzer en de drie kleinere oranje wijzers gemodelleerd naar de toerentellers van iconische raceauto’s uit de jaren zeventig en tachtig. De drie kleinere wijzerplaten zijn afgeleid van kilometertellers uit sportwagens; de rand van de kast, de kroon en de chronograaf-pushers zijn getand als verwijzing naar de binnenkant van versnellingsbakken. De tachymeter op de bezel gaat tot 372,6 kilometer per uur: de hoogst gemeten snelheid ooit in een Formule 1-auto op het legendarische circuit in het Italiaanse Monza. Tot nu toe.

 

Wij hopen dat jij onze passie deelt.