Retourneren.

 

Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst van je pakket retourneren. Zorg ervoor dat de artikelen niet gedragen zijn en dat ze in oorspronkelijke staat zijn – inclusief beschermingsmateriaal en eventuele labels. Je mag het product uiteraard wel passen, maar maak bijvoorbeeld de horlogebandjes niet kleiner.

 

Download het retourformulier en voeg dit ingevuld toe aan het op te sturen pakket. Je kunt je bestelling in Nederland en België kosteloos retourneren naar het volgende adres:

 

LEMARQ / MISI Fulfilment

Antwoordnummer 10107    

2700 VB  Zoetermeer

 

Wanneer je retourneert vanuit het buitenland zijn de kosten voor eigen rekening. In dat geval dien je het pakket te retourneren naar:

 

LEMARQ / MISI Fulfilment
Blauw-roodlaan 210
2718 SK  Zoetermeer
The Netherlands

 

Let bij het terugsturen van artikelen op het volgende:

 

1. Voeg je naam en adres en de reden waarom je het artikel retour stuurt bij in de verzendverpakking;

2. Retourzendingen (vanuit Nederland) kun je afgeven bij een nabijgelegen PostNL-locatie;

3. Vergeet niet je IBAN (banknummer) op het formulier te vermelden;

4. Bij de afgifte ontvang je een verzendbewijs met daarop een barcode; bewaar dit verzendbewijs totdat je retourzending door ons verwerkt is;

5. Het terugsturen van een product is voor eigen risico. LEMARQ is niet verantwoordelijk voor verkeerd geadresseerde of kwijtgeraakte zendingen.

 

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via service@lemarqwatches.com.

 

Geld terug

 

Vanaf het moment dat je je bestelling inlevert bij een PostNL-locatie kan het een week duren voordat wij je bestelling hebben ontvangen in ons distributiecentrum. Na ontvangst wordt iedere geretourneerde bestelling gecontroleerd. Na deze controle geven wij je bank- of creditcardinstantie opdracht tot het terugstorten van (een deel van) je betaling. Afhankelijk van je bank- of creditcardinstantie kan het tot 10 werkdagen duren voordat je het geld daadwerkelijk op je creditcard-/bankrekening hebt staan. Hieronder vind je per betaalwijze hoe de creditering in z'n werk gaat:

 

Ideal: Het bedrag van het geretourneerde product wordt na de verwerking binnen 10 werkdagen direct teruggestort op je rekening.

 

Afterpay: Wanneer je hebt betaald met Afterpay wordt het bedrag van het geretourneerde product teruggestort op je rekening. Het bedrag kun je dan na de verwerking binnen 10 dagen op je rekening verwachten. Heb je nog niet betaald dan krijg je een nieuwe factuur met daarop het eventueel resterende te betalen bedrag.

 

Creditcard: Het bedrag van het geretourneerde product wordt na de verwerking binnen 10 werkdagen teruggestort op je bankrekening. Wanneer het op je eventueel gekoppelde betaalrekening gestort wordt, is afhankelijk van je creditcardmaatschappij. Vermeld je IBAN (banknummer) op het retourformulier zodat wij je creditering snel kunnen verwerken.

 

PayPal: Wanneer je hebt betaald via PayPal crediteren wij het bedrag van je retour direct op je bankrekening. Wij vragen je om je IBAN te vermelden op het retourformulier zodat wij je creditering snel kunnen verwerken.

 

Ruilen

 

Het is niet mogelijk om artikelen te ruilen. Wanneer je (een deel van) je bestelling retourneert, ontvang je automatisch een creditnota per mail. Je retour wordt daarna binnen 10 werkdagen automatisch gecrediteerd via je oorspronkelijke betaalwijze.

 

Klachten

 

Wanneer je een foutief of beschadigd artikel hebt ontvangen, kun je deze kosteloos retourneren naar het volgende adres:

 

LEMARQ / MISI Fulfilment

Antwoordnummer 10107    

2700 VB  Zoetermeer

 

Wil je retourneren vanuit het buitenland dan zijn de kosten voor eigen rekening. Je kunt het dan retourneren naar:

 

LEMARQ / MISI Fulfilment
Blauw-roodlaan 210
2718 SK  Zoetermeer
The Netherlands

 

Heb je een andere klacht, neem dan gerust contact met ons op via service@lemarqwatches.com.