Veelgestelde vragen.

 

Wij passen dit artikel regelmatig aan om onze klanten zoveel mogelijk en direct van dienst te kunnen zijn. Mocht je een vraag hebben die je hier niet terugvindt, neem dan contact met ons op.

 

Onze website hebben we zo getracht in te richten dat alles wat je wilt weten snel te vinden en kort en bondig is, en vooral helder en leesbaar beschreven wordt. De volgende onderwerpen die van belang kunnen zijn, worden afzonderlijk op onze site beschreven en zijn hieronder op alfabet weergegeven:

 

Algemene voorwaarden

Betalen

Contact

Garantie

Privacy policy

Repareren

Retourneren

Verzenden en bezorgen

 

Hieronder tref je een verzameling van veelgestelde vragen die je wellicht nóg verder kunnen helpen.

 

Verzending en bezorging

 

Wat is de levertijd?

In de regel 1 werkdag na ontvangst van je order en betaling wanneer je afleveradres in Nederland is. Voor afleveradressen in het buitenland kan de levertijd langer zijn Lees er hier meer over. 

 

Ik heb de bezorging gemist, wat nu?

Was u niet thuis op het moment dat de bezorging plaatsvond dan kun je eenvoudig, online een nieuwe bezorgafspraak plannen op www.postnl.nl/ontvangen/pakket-ontvangen.

 

 

Schade of defecten

 

Wat te doen bij een beschadigd of defect horloge nadat je ‘m net ontvangen hebt?

We doen ons uiterste best om je nieuwe horloge in perfecte staat bij je af te leveren. Mocht het onverhoopt toch zijn misgegaan dan lees je hier hoe we je direct kunnen helpen.

 

Wat te doen bij een beschadigd of defect horloge nadat de garantie verstreken is?

Je hebt standaard twee jaar garantie – met uitzondering van het glas, het bandje en de batterij. De exacte garantiebepalingen lees je hier. Mocht je horloge na de garantieperiode onverhoopt niet meer werken of beschadigd zijn dan kunnen we altijd voor je kijken of het te repareren valt. Lees hier hoe we je daarmee kunnen helpen. 

 

Ruilen en retourneren

 

Kan ik m’n horloge ruilen voor een ander exemplaar?

Ja, dat kan, maar we behandelen je order dan als ‘het recht op retour na aankoop’. Dat betekent dat je je horloge aan ons terugstuurt (lees hier hoe je dat moet doen) en van ons je geld terugkrijgt. Daarna kun je via onze webshop op de reguliere wijze een ander gewenst model bestellen.

 

Wat als ik niet tevreden ben?

Dat kan natuurlijk altijd. En je hebt uiteraard het recht van retour na aankoop. We willen het dan wel van je retour binnen 14 dagen nadat je het horloge van ons geleverd kreeg. Lees hier hoe je het horloge kunt terugsturen. 

 

Algemeen

 

Hoe maak ik mijn horlogeband op maat?

De horlogebanden van rubber moeten op maat van je pols worden gemaakt. Dat kun je zelf doen, maar het is beter je lokale juwelier te vragen het voor je uit te voeren. Voor 5 tot ca. 10 euro maakt hij het bandje perfect passend.

 

Hoe werken alle functies van het horloge eigenlijk?

Bij je horloge zit een instructieboekje (in de box onder de horlogehouder), maar je kunt het ook hier downloaden. 

 

Wat is een tachymeter?

Een tachymeter is een instrument om tijden en afstanden te berekenen. De meeste zijn berekend op gebruik in combinatie met vaste hectometerpaaltjes die in de berm staan. Zet eerst de stopwatch op nul. Zodra je langs een hectometerpaaltje rijdt, start je de chronograaf. Druk op stop wanneer je tien paaltjes (is 1 kilometer) gepasseerd bent en de secondewijzer van de chronograaf wijst op de tachymeterring aan wat je snelheid was. Want snelheid bereken je door afstand te delen door tijd. Doe je bijvoorbeeld 30 seconden over een kilometer, dan doe je twee kilometer in een minuut. Je snelheid is dan 120 km/u. Met behulp van de tachymeter kun je precies dezelfde berekening maken. De cijfers op de ring zijn aflopend in de richting van de klok. Het getal 60 staat bovenaan: als je in één minuut één kilometer aflegt, dan rijd je vanwege 60 minuten in een uur 60 km/u.

 

Wat betekent ATM, Bar en meters voor waterdichtheid?

De waterdichtheid van een horloge hangt af van de constructie van de kast. Niet alle waterdichte horloges zijn onder alle omstandigheden bestand tegen water. Daarvoor verschillen de aanduidingen, in verschillende categorieën. Deze aanduidingen bevinden zich op het horloge (achterdeksel en/of wijzerplaat) en worden uitgedrukt in waterdruk (ATM, Bar of meters) die als testnorm wordt genomen bij kamertemperatuur. In het gebruik kunnen deze normen als volgt worden gehanteerd:

 

-   3 ATM / 3 Bar / 30 meter: bestand tegen regen en spatwater;

-   5 ATM / 5 Bar / 50 meter: bestand tegen douchen of zwemmen in ondiep water, mits geen grote temperatuurverschillen optreden, maar we adviseren je het horloge niet om te houden bij zwemmen omdat temperatuurverschillen een risico op lekkage kunnen vormen;

-   10 ATM / 10 Bar / 100 meter: geschikt voor meeste vormen van watersport zoals zwemmen, surfen, zeilen of snorkelen in ondiep water. Ook hier geldt dat grotere temperatuurverschillen tot lekkage zouden kunnen leiden. Niet geschikt voor torenspringen of (scuba)duiken met perslucht;

-   20 ATM / 20 Bar / 200 meter (of meer): geschikt voor alle vormen van watersporten en duiken.

 

Let op: bedien nooit de kroon of chronograaf-pushers onder water!

 

Hoe zet ik de chronograafwijzer recht?

Als gevolg van een stevige schok kan het voorkomen dat de chronograafwijzer (de grote oranje wijzer) uit het lood staat. Dit kun je simpel handmatig corrigeren. Op pagina 23 van je instructieboekje staat hoe dat je doen. Mocht je het instructieboekje niet bij de hand hebben, je kunt het hier downloaden.

 

Klopt het dat het LEMARQ-logo op het deksel niet recht staat?

Het deksel van je horloge is machinaal gegraveerd om het meest fraaie, scherpe resultaat te krijgen en kan daardoor pas na het graveren op de kast worden geschroefd. Dit doen we met een special apparaat dat het horloge onder druk en onder water zet zodat we de waterbestendigheid kunnen testen en garanderen. Als gevolg hiervan wordt het deksel volgens bepaalde toleranties vastgeschroefd waardoor het logo achterop vrijwel nooit horizontaal staat – dat is dus geen productiefout. Wij vonden dit een fraaiere oplossing dan een deksel zonder logo.